Değerli üyelerimiz ve değerli ziyaretçilerimiz;

25.05.2023 tarihinde yapılan 15. Olağan Genel Kurulumuzda Yönetim, Denetim ve Yayın Kurullarımız yeniden oluşturuldu. Önceki dönem Dernek Başkanımız Cuma ORULLUOĞLU ve kurullarda görev yapan tüm meslektaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

21. yüzyıldaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler bütün yapı ve süreçleri değişime zorlarken, devlet yönetiminde ve buna bağlı olarak kamu yönetiminin denetiminde de önemli değişiklikler meydana getirmiştir. Kamu hizmetlerinin büyümesiyle birlikte yönetim kararlarının oluşumunda muhasebeden alınan güvenilir bilgiye olan ihtiyaç artmıştır. Denetimin başlıca önemi, denetlenen birimlere olan güveni sağlama ve kamu mali yönetimi açısından da mali tablolar aracılığıyla doğru kararlar alınmasında idareye yol gösterici olmasıdır. Denetim, kamu kaynaklarının hedeflere ulaşmak için etkili bir şekilde yönetimine, kurumların hesap verebilirlik ve işlem kalitesinin geliştirilmesine de yardım eder. Dolayısıyla, etkin, verimli işleyen, objektif ve şeffaf bir kamu yönetimi için denetimin önemi büyüktür.

Kamu harcamaları ve kamu muhasebesi alanında etkin bir denetim görevi yürüten Muhasebat Kontrolörleri olarak, üstümüze düşen sorumluluğun bilincindeyiz.

Kamu mali sisteminde önemli bir yer tutan mesleğimizi daha iyi yerlere taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Barış AKAR

Muhasebat Kontrolörleri Derneği